Kao i u prethodnom postu, ovo se više odnosi na manja mjesta i selo, odnosno na sve koji imaju zemlju na kojoj mogu saditi. U gradu se može u vaze na prozoru, barem začinsko bilje pa čak i jagode, pomidore, papričice... Onda ne treba kupovati, radite dobro i sebi i prirodi jer stvarno nema do domaće organske hrane. Osim toga, meni je super osjećaj ubrati hranu koju sam sama posadila i brinula o njoj. Zalijevanje, povremeno čišćenje korova, okopavanje, gledanje kako biljka raste uči strpljenju i ima umirujući učinak.

Saditi svoju hranu, svoj vrt, eco friendly
Ovako nekako to izgleda kad idem kod starci u vrt :)

Ja za sada imam peršin, bosiljak, korijander, celer, rikolu, steviju, jagode, mentu i origano, a svake godine dodam još nešto. Sljedeće planiram posaditi zeleno lisnato povrće - blitvu, špinat, kelj.. Gledam posaditi ono što najviše kupujem.

Saditi svoju hranu, svoj vrt, eco friendly, smokve

Moj tata ima pravi vrt pa se ljeti "pretplatim" kod njih i kad idem u posjet naberem - pomidore raznih vrsta, paprike, tikvice, salatu, mrkvu, fažolete/zelene mahune, maline, jagode, crni ribiz, jabuke, grožđe, aroniju, brokulu, blitvu, čili papričice, peršin, celer, rikolu, smokve - ovisi što je u sezoni. Puno mojih slika na instagramu je zapravo iz njegovog vrta :) 

Saditi svoju hranu, svoj vrt, eco friendly, domace jabuke

Saditi svoju hranu, svoj vrt, eco friendly, pomidori domaci

Ostali članci iz ove kategorije: