Nekako smo odmalena naučeni da je zdrava hrana groznog okusa. Sve što je zdravije, to je gore.  Sokovi su idealan način da se promjeni to uvjerenje, jer koliko su zdravi, toliko su i dobri.  Sok od naranče, ananasa, šipka, zeleni sokovi, sok od dinje, lubenice - sve jedan bolji od drugog.

Puni su vitamina, minerala, fitokemikalija, enzima koji hrane naše tijelo i omogućuju mu da bude u punoj snazi. Tada mu dajemo ono što mu stvarno treba i što ga hrani, pa uzvraća pozitivnim promjenama i boljim zdravljem. Lako se apsorbiraju i davaju crijevima zasluženi odmor. Najviše prednosti se osjeti kada se pije 0,5-0,6 dcl, ali bilo koliko soka je bolje nego ništa, pa i manje količine daju rezultate.

Post na sokovima odličan je način za očistiti tijelo i dati mu priliku da malo odmori. Riječ post ne zvuči baš najveselije, pa si možete olakšati i tako da ju zamijenite. Lakše je kada si govorite da ćete se dva dana častiti sokovima, nego dva dana postiti :)

Kada počnete piti sokove, možete očekivati - čišću kožu, jače nokte i kosu, pozitivniji mindset, ljepše i pozitivnije misli, više energije, bolju probavu i čišća crijeva, gubitak viška masnoće i kilograma, čišće žile i mnogo mnogo drugih prednosti.

SAVJETI

  • Voće i povrće treba biti zrelo, sezonsko, svježe i organsko kada je god moguće, da se ne dodaje još toksina u tijelo. Kvalitetnije namirnice daju kvalitetnije rezultate. 
  • Najbolje ih je piti ujutro na prazan želudac ili barem sat i pol - dva nakon kuhane hrane. Ovisi i o tome koliko je ta hrana teška. Ne želite pola sata nakon pizze popiti sok - to će samo zakuhati i tijelo vam neće biti zahvalno.
  • Najbolje je sok popiti čim se napravi, u roku 15-20 minuta - tada ima najveću snagu. 
  • Meni trenutno najbolje funkcionira napraviti više soka odjednom, pa držati u staklenkama u frižideru (max 2 dana).
  • Stajanjem se gube vitamini i minerali, ali opet je bolje popiti sok koji je bio jedan dan u frižideru nego nikakav.