S kokosom i čokoladom nema greške.


Od svih veganskih pudinga koje sam do sada radila, ovaj okusom i teksturom najviše podsjeća na "običan" kupljeni instant puding i nama je jedan od najdražih.
Proso je neutralnog okusa, pudingu daje gustoću i teksturu, okus dobiva od kakaa i kokosovog mlijeka a za slatko je tu agavin sirup. Volim koristiti agavu jer mi je najneutralnija i ne mijenja značajno okus, a možete koristiti i neki drugi zaslađivač po izboru. 
Potrebno će vam biti kokosovo mlijeko iz konzerve koje treba prethodno ohladiti u frižideru da se kokosova krema odvoji na vrh. Mlijeko iz tetrapaka je prerijetko za ovaj recept.

Koristiti svu kokosovu kremu i još 1/2 šalice preostale kokosove vode s dna limenke. Ostatak kokosove vode možete iskoristiti za smoothie ili ako želite rjeđi puding dodajte cijelu konzervu.
Proso skuhati po uputama na pakiranju i ohladiti, ubaciti s ostalim sastojcima u blender, dobro izblendati da se sastojci povežu i puding bude kremast i to je to. Prebaciti u zdjelice i pustiti u frižideru barem sat-dva (bolje i više) da se okusi povežu i da se puding malo "stisne".

Čokoladni kokos puding proso puding

RECEPT

SASTOJCI

  • 2 šalice prosa (~ 260g)
  • sirovi kakao 1 1/2 žlica 
  • 1/4 šalice agavinog sirup (~ 85g)
  • kokosova krema iz 1 limenke kokosovog mlijeka + 1/2 šalice preostale kokosove vode

POSTUPAK

  1. Skuhati proso po uputama na pakiranju i ohladiti
  2. Ubaciti sastojke u blender i blendati dok nije skroz povezano i kremasto
  3. Prebaciti u zdjelice
  4. Ohladiti u frižideru barem na sat-dva, a bolje i duže da se okusi povežu i da se puding malo "stisne"

I to je to. Uživajte!