Još kao dijete, od osnovne škole, uvijek sam voljela raditi nekakvu svoju kozmetiku. Piling za lice/tijelo s šećerom/kavom/sodom bikarbonom, maske za kosu s raznim uljima, eteričnim, baznim, raznim biljkama, voćem, povrćem... i to se do danas nije promijenilo.

Volim koristiti i "obične" kupljene proizvode/kozmetiku, ali većinom mi je draže koristiti doma napravljenu ili organsku kozmetiku za njegu, jer ima puno kvalitetnije i čišće sastojke. 
Organska kozmetika je većinom prilično skupa, a neke stvari se stvarno mogu i doma napraviti - isto je djelotvorno, a dosta jeftinije.

Probala sam napraviti under eye patches (ne znam kako bi to prevela :) sa želatinom i zelenim čajem, koji su ispali super, ALI - treba ih držati max 4-5 minuta, jer se onda počnu topiti u dodiru s kožom. 

Napravila sam i serum za područje oko očiju s kofeinom koji razbuđuje i smanjuje natečenost, te bademovim uljem koje hidratizira. Ispao je odlično i sigurno ću ga napraviti opet.

U videu (na dnu) je prikazan postupak, a u nastavku su detaljnije upute i savjeti, pa krenimo:

1. GEL EYE PATCHES sa želatinom i zelenim čajem

Under eye patches

Under eye pacthes
SASTOJCI:

 • 2 paketića želatine
 • 1,5 dcl vruće vode
 • 2 vrećice zelenog čaja (ili dupla doza ako se koriste listići)
 • kalupi za izrezivanje 

POSTUPAK:
Najprije skuhati malo jači zeleni čaj, s 2 vrećice. Zatim malo po malo dodavati želatinu. Jako je bitno dodavati malo po malo, da se ne napravi gruda želatine, nego da se lijepo rasporedi kroz tekućinu. Pretpostavljam da mi se ne bi radilo toliko pjene da sam miješala puno sporije, ali dobro. Na kraju sam maknula tu pjenu, čim više se moglo, jer bi inače ostala i kada se želatina ohladi. Zatim prebaciti tekućinu na papir za pečenje, u zdjelu, na veći tanjur, ili negdje di će se moći ravnomjerno rasporediti, a da se ne prelije i da stane u frižider. Meni je papir za pečenje bio malo nagnut tako da su neki ispali tanji, a neki deblji. U frižideru držati najmanje 8 sati da se poveže i stvrdne. Ja sam za ovaj video držala 2 dana u frižideru. Nakon što je odstajalo, dobro se povezalo i ohladilo, treba izrezati oblike. Ja sam na malo tvrđem papiru nacrtala pa izrezala kalupe, jedne manje i jedne veće, i onda prema njima izrezivala nožem.

KORIŠTENJE:
Najbolje ih je uvijek držati u frižideru, pa ujutro ili kada god želite osvježiti područje oko očiju, staviti ih i držati do max 4-5 minuta. Nakon toga se počnu topiti, pa više nije ugodno, ali do onda su super - lijepo ohlade i osvježe.

2. SERUM ZA PODRUČJE OKO OČIJU s kofeinom i bademovim uljem

Serum za područje oko očiju

Serum za područje oko očiju s kofeinom
SASTOJCI:

 • 1 - 1,5 žlice kave (s kofeinom, inače nema smisla)
 • 2 žlice bademovog ulja
 • mala posudica za serum (staklena, plastična)
 • gaza

POSTUPAK:

 1. U staklenu posudicu dodati bademovo ulje i kavu.
 2. Dobro promiješati i povezati sastojke pa pustiti da odstoji najmanje 24 sata. Ja sam pustila da stoji 2 dana.
 3. Zatim kroz gazu procijediti serum, da bude bez zrnca kave. Malo će ih ostati, ali ne smeta.
 4. Preliti u malu posudicu i držati u frižideru, do tjedan dana. Zato je bolje napraviti malu količinu, da se stigne potrošiti u čim kraćem roku.

KORIŠTENJE:
Koristiti ujutro, nakon hidratantne kreme, ili još bolje - nakon gel eye patches-a za puni doživljaj :) Kofein će razbuditi područje oko očiju i smanjiti natečenost.

Serum za područje oko očiju,Under eye patches