Izgleda da je Valentinovo postao samo još jedan dan kada se rade deserti (i nema ničeg lošeg u tome), a ako tražite zdravije i nutritivnije opcije, evo nekoliko ideja:

1. Zdraviji kolačići od datulja i orašastih plodova - 8 ideja

Ako pratite Zdrave Navike neko vrijeme znate da su mi jedan od najdražih deserata kolačići od (medjool) datulja i orašastih plodova, pa sam ih spremila sve u blog post: Zdraviji kolačići od datulja i orašastih plodova - 8 ideja.

Ako nemamo vremena ili volje pripremati kolačiće možemo napraviti ekspresnu verziju samo s datuljama i maslacem od orašastih plodova po želji - Medjool datulje punjene kokosovim maslacem.

Možemo koristiti kokosov maslac za "Bounty/Raffaello" verziju, kikiriki maslac za "Snickers" verziju, maslac od lješnjaka za "Nutella" verziju, a odličan izbor su i maslac od badema i indijskih oraščića. Za crunch dodamo neki orašasti plod po želji ili granolu.

 

2. Kikiriki brownie

Kikiriki brownie bez pečenja se brzo i jednostavno pripremi, a vjerujem da će vas oduševiti okusom!

 

3. Domaće bounty čokoladice » Vegan » Gluten Free

Zašto ne isprobati domaće bounty čokoladice roze boje ovog Valentinova?

 

4. Najbolji brownie - bez pečenja (raw)

Brownie bez pečenja s aktiviranim orasima. Yum!

 

5. Proteinski brownie 

Čokoladno, "nutellasto", slatko i u zdravijoj varijanti s medjool datuljama!

 

6. Palačinke od zrna heljde » Vegan » Gluten Free

Palačinke od zrna heljde koje izgledom i teksturom podsjećaju na klasične, ali su u zdravijoj varijanti bez brašna, mlijeka, jaja... s marmeladom od šumskog voća i kokosovim jogurtom, posipane bademima.

/app_assets/posts/photos/1487/lg_1487_lg_495_s0063.jpg

 

7. Krema od indijskih oraščića

Ako tražite ideju za ukusan, zdrav i jednostavan desert ova krema od indijskih oraščića s crvenim cikla slojem mi se čini idealna opcija za Valentinovo a i svaki drugi dan.

 

8. DIY Bounty bars » V » GF

Domaći bounty bars sa samo 6 sastojaka ako se broji i voda - kokos, kokosovo ulje, agavin sirup, malo himalajske soli, voda i čokolada. Mi smo bili oduševljeni, a vjerujem da ćete i vi biti ako isprobate.