Prvi dio članka pročitajte OVDJE. Danas pišem još 5 savjeta za čišću kožu lica.

#5. SMOOTHIE - super način za uvrstiti više voća i povrća u prehranu. Voće je najbolje jesti ujutro na prazan želudac. Kada se jede nakon ručka ili kuhane hrane, njegove prednosti izostanu zbog različitog vremena probavljanja. Visokog je sadržaja vode i probavi se jako brzo. Kuhana hrana treba puno više vremena za probavu, pa ako se voće jede nakon takvog obroka - dođe do truljenja i voće kiseli u crijevima. Zato jesti na prazan želudac ili barem 2-3 sata nakon kuhanog obroka da se ne miješa. U smoothie ne dodavati više od 4 sastojka (max 5).

#6. SALATA - super način za ubaciti povrće u prehranu je salata. Zeleno lisnato povrće ima veliku ulogu u čišćenju organizma, zato ga treba jesti čim češće, u obliku salate uz ručak ili napraviti zasitniju salatu s kuhanim povrćem kao samostalan obrok. Bitno da nađete način koji vam odgovara i da unosite te namirnice.

#7. ZAMIJENITI SLATKIŠE SIROVIM KOLAČIĆIMA OD ORAŠASTIH PLODOVA čim češće - zadovolje želju za slatkim, odličnog su okusa, a imaju brojne prednosti za zdravlje. Recept za sirove kolačiće pogledajte ovdje.

#8. TJELOVJEŽBA - izlučuju se hormoni sreće, a znojenjem se izbacuju toksini. Zato često vježbati za sveukupnu bolju kvalitetu života - ljepše ćete se osjećati u svojoj koži, biti sretniji, a samim time i ljepše izgledati. 

#9. ANTI STRES - rješavati se stresa na bilo koji način - tjelovježba iz prethodnog koraka pomaže, joga, meditacija, šetnje, aromaterapija, provoditi vrijeme vani na svježem zraku, češće raditi ono što vas radi sretnima, što god to bilo - raditi češće. Kada je čovjek sretan automatski ljepše izgleda, druga je kemija i energija u tijelu nego kada je pod stresom/nesretan. Sve je u nama povezano i kako se osjećamo iznutra utječe na to kako izgledamo izvana.