Ovi savjeti odnose se na ono gdje njega kože zapravo započinje, a to je iznutra. Pilinzi, kreme, maske neće ukloniti štetu koju radimo iznutra.

Ono što unosimo u sebe određuje kako će naša koža izgledati. Ako se unose hranjive, cjelovite organske namirnice, koža će biti čista.
Prekomjeran unos nezdrave hrane - previše mesa, mliječnih proizvoda, kruha, slatkog, slanih grickalica - ostavit će posljedice na koži.
To je sve ok tu i tamo i u manjim količinama, ali kada prevladava u prehrani - počinje raditi probleme. 
Alkalna svježa prehrana čisti organizam i daje mu svježinu i čistoću - izvana i iznutra. 

Savjeti za njegu kože iznutra:
#1. PITI PUNO VODE - spomenuto x puta, na x različitih mjesta, ali stvarno je jako bitno. Voda omogućava tijelu da se očisti, izbaci toksine i općenito bolje funkcionira. Svako jutro započnite s vodom.
Ako vam je obična voda dosadna, dodajte unutra malo limuna i meda/agavinog sirupa/po potrebi, za zasladiti. Limun je kiselog okusa, ali u našem tijelu stvara alkalnu sredinu.

Probajte nakon nekog težeg obroka popiti čašu limunade za malo alkalizirati tijelo, nakon barem pola sata.

Voda s okusom / spa voda ili detox voda je isto super način za unositi više vode - ako vam je sama voda dosadna - dodajte voće/povrće/bilje po izboru u vodu i ostavite barem 15ak min da pusti okus (možete dodati jagode, maline, breskve, krastavac, listiće mente, đumbir, što god je u sezoni i što volite).

#2. SVJEŽE CIJEĐENI SOKOVI - najveću razliku u izgledu kože lica primijetim kada pijem više sokova. To je otprilike jedna staklenka od 6 dcl, 4-5 x na tjedan. Rezultati su vidljivi (u mom slučaju) već nakon tjedan-dva. Koža postane hidratiziranija, ten je ujednačeniji i dobiva se onaj zdravi sjaj. Sokove nekada radim češće, nekada rjeđe i tako to ide u fazama, ali primijetim razliku čim ih pojačam. Osim kože, sokovi pomažu da se općenito ljepše i bolje osjećate, utječu na cjelokupno zdravlje, pozitivnije misli, više energije.

#3. BILJNA PREHRANA - alkalne namirnice stvaraju alkalnu okolinu. Kada se prestane unositi previše kisele hrane i poveća količina hrane koja alkalizira - počinju se događati pozitivne promjene u tijelu. Prehrana ne mora biti 100% biljna da bi se vidjele prednosti, bitno je da je u čim većem omjeru.

#4. SIROVA HRANA - vrijedi isto kao i gore - ne mora biti 100% sirova da bi se osjetili rezultati. Bitno je da se malo po malo povećava količina koja se unosi. 
Nema veze ako počinjete s 20% sirove hrane - malo po malo možemo povećavati količinu.

Savjeti za ljepšu kožu lica: Njega iznutra 2.dio