Danas pišem nekoliko savjeta za kupovanje voća i povrća kako bi od njih dobili najviše prednosti. Kvaliteta uvelike ovisi o načinu tretiranja i uzgoja biljaka. Zato:

Kupovati sezonsko i organsko kad god je to moguće. 

Jesti u skladu s godišnjim dobima. Priroda daje hranu koja nam je potrebna baš u to doba i najpametnije je jesti u skladu s time (sezonski). Tako je puno lakše sklapati jelovnik i tražiti organske proizvode. Da li je to vlastiti vrt, tržnica, trgovina zdrave hrane ili bio/organski dio nekog supermarketa - potrudite se da hrana bude najbolje kvalitete, razlika je ogromna. 

Voće i povrće van sezone je NO NO - npr. krastavci, jagode, pomidori usred zime i slično. Takvu hranu je bolje izbjegavati i jesti kada prirodno raste (ili barem ne na dnevnoj/tjednoj razini).

Neke stvari se neće naći organske, pogotovo u manjim mjestima i tu se ne može baš puno toga napraviti, ali na neke stvari ipak treba paziti. Zeleno lisnato povrće iz supermarketa i svih većih trgovina je bolje ne kupovati.

Većinu stvari je lako naručiti s interneta, ali ne i voće i povrće. Ono što nikad ne preporučujem kupovati u supermarketima je zeleno lisnato povrće. Pogotovo ako mislite jesti sirovo. Kupovati ih na tržnici, iz trgovina samo ako su organski ili iz vrta kada/kome je dostupno.