Ako pratite Zdrave navike na Instagramu znate da sam od veljače do ožujka bila 32 dana na detoxu na sirovoj hrani, pretežno na voću. Puno me pitate da vas zanima više, pa ću natipkati post uskoro i nadam se da će vam pomoći da se odlučite za detox, sad je pravo vrijeme kad ima puno izbora voća. I lubenica je u sezoni, ona je odlična za to.

zeleni sok, zdrave navike

Volim napraviti detox kad "skrenem" s prehranom i počnem donositi ne baš najbolje odluke da se resetiram, očistim tijelo i dam mu malo odmora od hrane. Nakon svakog detoxa donosim bolje odluke i osjećam se bolje jer sam napravila nešto lijepo za svoje tijelo, um i duh. Volim napraviti najmanje 2 puta godišnje duži detox od barem 3 dana i češće jednodnevni - post na sokovima ili dan na voću, uglavnom nedjeljom.

Već neko vrijeme razmišljam da želim postiti, a jučer sam neplanirano krenula na novi detox. Dobila sam domaće jabuke, lišće celera i imam krastavce u vrtu, pa sam napravila zeleni sok ujutro i odlučila piti sokove par dana. Za sada je ideja tri ili pet dana, pa ćemo vidjeti. Krenula sam sa zelenim sokom jer sam imala sastojke i morala ih iskoristiti, a popodne sam jela lubenicu i krastavac bez soli prije spavanja.
Želim "recept" podijeliti s vama i nadam se da će vas inspirirati da ga uvrstite u prehranu čim češće. Nema do čaše zelenog soka.

zeleni sok, zdrave navike

Prva tri posta na blogu su upravo o detoxu, pisala sam ih 2016. godine i dodala sam linkove na kraju ovog posta ako želite znati više.

IDEJA ZA ZELENI SOK

SASTOJCI

  • jabuke (količina po želji, ali barem 5,6)
  • krastavac 
  • limun
  • lišće celera (količina po želji)

POSTUPAK

  1. Operite sve sastojke
  2. Narežite na sitnije komadiće i dodajte u sokovnik malo po malo

I to je to. Uživajte u soku!

zeleni sok, zdrave navike

TIPS

  • po mogućnosti, koristite organsko zeleno lisnato povrće, nije preporuka koristiti iz supermarketa
  • ako imate organski limun dodajte i koru u sokovnik, a ako nemate ogulite koru
  • ako ste tek počeli sa zelenim sokovima, dodajte više jabuka i manje celera ili dodajte više celera ako ste naučeni na okus
  • koristiti koje god zeleno lisnato povrće imate doma i volite

VIŠE O DETOXU