VIDEO RECEPT:

Za napraviti domaću "nutellu" ili namaz od datulja i lješnjaka, kako vam je draže nazvati, trebaju vam samo 4 sastojka, sjeckalica ili multipraktik i 5 minuta vremena. Vjerujte mi na riječ da se isplati probati.


Meni je puno ukusnija od prave Nutelle, koja je ionako puna šećera i ulja i ima jako mali udio lješnjaka. Ovaj namaz je od cjelovitih sastojaka i ima ih samo 4 - datulje, lješnjaci, kakao prah i voda.

Namaz možete napraviti i od badema, oraha ili indijskih oraščića ako nemate lješnjake, iako je meni najdraži s lješnjacima.

Orašide je važno pravilno pripremiti i namakati prije korištenja, ali više o tome sam pisala u ovom blog postu: Namakanje orašastih plodova i sjemenki - Što? Kako? Zašto?. Koristila sam namočene i dehidrirane lješnjake, ali možete staviti namočiti 8 sati prije nego napravite namaz, zatim ih dobro isprati pod vodom i dodati u sjeckalicu s datuljama bez dehidriranja.

RECEPT ZA DOMAĆU "NUTELLU" / NAMAZ OD DATULJA I LJEŠNJAKA

SASTOJCI

  • 100 g lješnjaka (1 cup)
  • 280 g datulja (2 cups)
  • 2 žlice kakao praha
  • 130 ml vode (1/2 cup + 1/4 cup)

POSTUPAK

  1. Dodajte lješnjake u sjeckalicu ili multipraktik i usitnite ih do teksture brašna
  2. Dodajte datulje i vodu, miksajte da se sastojci povežu do teksture namaza, vrijeme će ovisiti o snazi multipraktika/sjeckalice

U slast!

VIDEO RECEPT:

TIPS

Ako isprobate recept i odlučite ga podijeliti na društvenim mrežama, puno bi mi značilo da tagirate @zdravenavike i/ili dodate hashtag #mojezdravenavike da mogu vidjeti kako je vama ispalo i kako vam se svidjelo :)