U ovom blog postu spojila sam ideje za zdrave namaze koji su već na blogu otprije. Pripreme se za čas i od namirnica koje vjerujem da već imate. Svježe sastojke koristite ako ih imate doma, ako ne, prilagodite sada za ovo vrijeme i situaciju. Kad prođe, svakako je bolje koristiti svježe :)

Namaz od slanutka » Hummus

Namaz od slanutka, odnosno hummus je klasik u biljnoj prehrani što se tiče namaza. Super je i jer se može koristiti slanutak iz staklenke, pa je brzo gotov. Potrebno je samo sastojke ubaciti u multipraktik/sjeckalicu, izmiksati i to je to. Namazala sam ga na fermentirani kruh od zrna heljde (ima 4 sastojka), recept je u postu: Zdravi heljdin kruh » V, GF, bez kvasca.

 

 

Namaz od crvene leće

Ovaj domaći namaz je moj favorit (osim namaza od proklijalih sjemenki suncokreta koji stiže uskoro). Isto je brzo gotov, pogotovo ako imate kuhanu leću već u frižideru. Leću, kao i ostale mahunarke, sjemenke, orašide i žitarice je potrebno namakati prije kuhanja, a više o namakanju sam pisala u postu Namakanje orašastih plodova i sjemenki.

 

 

Humus od cikle

Humus od cikle me razveseli jer volim šarene boje na tanjuru, vjerujem da će i vas :)

Ako isprobate recept voljela bih čuti kako vam je ispalo i kako vam se svidjelo. Ako ga odlučite podijeliti na društvenim mrežama, puno bi mi značilo da tagirate @zdravenavike i dodate hashtag #mojezdravenavike da mogu vidjeti  :)