U ovom postu spojila sam 13 ideja za zdrave i brze obroke koji su već na blogu, a mogu dobro doći u ovo vrijeme samoizolacije kada smo puno doma i ne možemo često u trgovinu. U receptima su namirnice koje dugo traju - kvinoja, leća, grah, riža.. i vjerujem da ih već imate doma u zalihama. Uvijek možete prilagoditi i zamijeniti neko povrće ukoliko nije u sezoni/nemate doma, i koristiti iz staklenke ili zaleđeno.

Nadam se da ne paničarite, ne radite zalihe za 5 mjeseci, da vas ne preuzima strah, ne gledate TV, ne čitate vijesti po portalima, da jedete svježe voće i povrće, i vježbate pozitivu svakog dana. Jako je važno da ne dozvolite strahu i stresu da vas preuzme te da pronađete pozitivno u svakoj situaciji, pa i ovoj u kojoj se sada nalazimo. Tanka je granica između panike i informiranosti, može biti zavodnički čitati članke po internetu, ali to će vam donijeti samo strah i nemir, zato - nemojte si to raditi.

Ideje za zdrave i brze obroke - recepti

1. Kalendraka (Varivo od povrća)

2. Veganske polpete od leće i kvinoje

3. Veganski chili

4. Veganske polpete od leće i prosa » Millet Mercimek Koftesi

5. Bruschette s humusom i gljivama

6. Veganski burrito

7. Falafel s mrkvom i kvinoja salatom

8. Grah s povrćem

9. Tortilje (palačinke) od slanutkovog brašna

10. Zdravi heljdin kruh » V, GF, bez kvasca

11. Domaći kruh od cjelovitog pšeničnog brašna

12. Lagana i zdrava povrtna juha (Vegan)

13. Zdrava povrtna juha

Uvijek je važno jesti zdravo i brinuti u svom tijelu, sada sve više ljudi uviđa važnost, a nadam se da će tako ostati i kad prođe ova situacija.

Budite dobro, čuvajte se, ostanite doma čim više moguće, perite ruke i držite razmak! :)

Ako isprobate recept voljela bih čuti kako vam je ispalo i kako vam se svidjelo. Ako ga odlučite podijeliti na društvenim mrežama, puno bi mi značilo da tagirate @zdravenavike i dodate hashtag #mojezdravenavike da mogu vidjeti  :)