Voda s limunom je super način za hidratizirati, energizirati, pročistiti, alkalizirati i razbuditi tijelo svakog jutra odmah nakon buđenja. Obična voda može biti dosadna, a sok limuna će je obogatiti okusom, ali i nutrijentima. Napravi se za čas, potrebno je samo natočiti vodu u čašu, iscijediti sok pola limuna ili više po želji, i to je to. Ja najradije koristim običnu staklenku jer je veća ili Weck staklenku, tako da bude barem 6 dcl. Pola popijem prije yoge i pola poslije. I to je moj jutarnji ritual kojeg ne propuštam već godinama. Na blogu ima svoj blog post i video: Jutarnji ritual » limunada.

Kako napraviti sok od đumbira u par sekundi

Zadnje vrijeme dodajem i đumbir od kad sam otkrila kako ga napraviti u par sekundi u knjizi Medicinski medij: Zdrava jetra. Mene je trik oduševio i sada puno češće koristim đumbir ujutro u limunadi. A trik je - koristite prešu za češnjak! :)

Kako napraviti sok od đumbira u par sekundi

Volim detox vode s okusom, imam nekoliko ideja već zapisanih na blogu (linkovi u nastavku), ali nisam baš fan naribanog đumbira u vodi. Ovako mi je puno puno draže. Ostatak đumbira ubacim u vodu i kad je staklenka blizu kraja nadolijem još vode par puta kroz dan. Tako je i lakše pratiti koliko vode pijete.

Obavezno operite limune prije korištenja. Ja ih operem čim kupim, osušim spremim u posude. 

Kako napraviti sok od đumbira u par sekundi

SASTOJCI

  • sok 1/2 limete ili limuna
  • 6 dcl vode
  • komadić đumbira

POSTUPAK

  1. Oprati limun
  2. Iscijediti sok pola limuna u vodu
  3. Iscijediti sok đumbira u preši za češnjak i đumbir ubacite u vodu
  4. Promiješajte i to je to!

TIPS

  • operite limune i đumbir prije rezanja/guljenja! :)
  • isti đumbir možete koristiti kroz cijeli dan, samo nadolijte vode kad je pri dnu u staklenci

RECEPTI ZA DETOX VODE