Ovo je jedan malo drugačiji blog post i video - prvi vlog na Zdravim navikama. Snimljen je krajem 6. mjeseca kad smo muž i ja bili u Dalmaciji. Editiran je odavno, ali kako je puno vremena prošlo i nisam uploadala, nekako mi nije više imalo ni smisla uploadati, pa mi se prehrana promijenila, pa ovo, pa ono :) Ali pogledala sam ga neki dan i vratio me je u ljeto i neke veselije dane, možda će i vas, pa sam ipak poželjela uploadati.

Pogled na Trogir
Pogled na Trogir

Možda vas inspirira i za obroke koje možete pripremiti dok putujete, da posjetite Dalmaciju (Vodice, Šibenik, Zadar, Split i okolicu), neka od mjesta koja ćete vidjeti u videu, otputujete negdje drugdje (kad budemo opet mogli napustiti mjesto prebivališta :).

SHE bio bistro & rooftop bar, Šibenik
SHE bio bistro & rooftop bar, Šibenik 

U Dalmaciji smo više manje samo šetali, jeli, fotografirali i snimali, a more nam je puno ljepše doma u Istri. Bili smo u Vodicama i godinu prije, pa nam je dosta toga bilo poznato. Za nas sam ih editirala da imamo u dužoj verziji, ali htjela sam i da jedan dio ostane ovdje i podijelim neke trenutke s vama.

Šibenik
Šibenik

Kad putujem ne očekujem da ću jesti 100% biljno ni najzdravije i zato se ne stresiram, balansiram koliko mogu sa zdravijim obrocima i vratim se na svoju prehranu i napravim detox kad dođem doma.

Superfood Healthy Food Factory
Superfood Healthy Food Factory, Split

Išli smo na 7 dana, pa sam uzela nešto hrane sa sobom da sam na miru i imam spremno za prvi i drugi dan. Sa sobom obavezno uzmem limune ili limete za limunadu i za začiniti salate. Prošle godine nam je falio smoothie tako da sam posudila mamin NutriBullet. Smoothie na kraju nisam radila, ali zato sam chia puding skoro svaki dan.

Uzela sam kekse s bademovim i pirovim brašnom, sirove kolačiće, skuhanu kvinoju za salatu, pomidore, krastavce, solchia sjemenke i ulje konoplje. DmBio namaz od paprike sam spominjala već više puta na Instagramu - nama je odličan i super je za uzeti sa sobom, dobar je i s krekerima ako ogladnite negdje putem.

Šibenik
Šibenik

Neke random stvari koje uzimam sa sobom kad putujem, osim blendera su -  prostirka za jogu, Waterpik, spužvica za suđe, kuhinjske krpe i obavezno moj sprej za čišćenje i dezinfekciju. Možda sam malo frik po tom pitanju, ali kad dođem u apartman volim proći površine koje ćemo koristiti sa sprejem, oprati pribor za jelo, tanjure, posuđe :)

VLOG #1

Recepti iz videa:

Keksi s bademovim i pirovim brašnom » Vegan

Kolačići od orašastih plodova | Raw food

Vegan tjestenina bolognese s kvinoja salatom

Chia puding s domaćim "mlijekom" od oraha - ovaj recept je sličan